Рая Пеева

„Прощавам всичко на талантливите хора.“

Запознах се с Рая на фотосесия за Младежкия театър. След две изречения разбрах, че е от „моите“. 15 минути по- късно и правех Boomerang за Instagram.

Срещам се с нея 3 месеца по- късно за настоящото интервю. Първото ми впечатление за Рая изглежда е било вярно. Оказвам се по средата на нещо напомнящо брънч със стар приятел, който не си виждал поне година.

Рая е буря от емоции. Тя е пряма, щура, ужасно сексапилна и чувствителна жена. Очите и се насълзяват, когато чуе тъжна история или види малко красиво дете.

Аз ще имам близнаци, казва ми тя, момиче и момче. Сигурна съм. На нас ни се пада ред.

Пием кафета с Рая и си говорим за безброй различни неща. Вече знам, че обича Netflix и Скандинавско кино. Мрази „онова нещо, дето спечели Оскарите, и на което даже не искам да му казвам името“. Настоява си за Трите билборда. За нея той е не само кино сензация, но е и Vox Popoli!

Wannabe: Кое е последното нещо, което гледа и ти хареса особено много?

Рая: Big Little Lies. Брутален е и нямам търпение да вляза в него. Сега Мерил Стрийп влиза и в третия сезон съм аз! Освен това ме впечатли Happy End на Михаел Ханеке.

Лъжата е валутата на света.

цитира Рая като заговаряме за отношенията вътре в театъра. Споделя ми, че на моменти е много директна и вероятно има обидени наоколо, но в същото време тази импулсивност и помага в играта и на сцена.

Споменава с особена страст и мъжа до себе си. Рая е толкова влюбена, че ако я слушаш ще и завидиш. Представям си връзката и като изключително филмова, крайна понякога в проявленията си. Пожар! От ония връзки, дето Уди Алън би заснел удивително.

Питам Рая как се чувства след големия успех на „Скъпи Наследници“, където играе в ролята на Поля.

Телевизията е платформата, която скоростно ти дава възможност да кажеш глупости и не само. Да станеш популярен. Да, искаше ми се да стана популярна с ролята си на Леа Иванова в „Пеещите обувки“, но такова е съвремието, че телевизията поднася по-лесно смилаем продукт и е нормално след него усещането за слава да е по-силно.

Тук идвам момента аз да и разкажа кратка история. Имам си аз една приятелка, която започна да гледа „Скъпи наследници“ след първата сцена на Поля (Рая), в която тя пита главната героиня : „Абе, кога ще го зарежеш тоя Румен?!“ И тъй като и тя си има един Румен за зарязване, този откъс силно и повлиява и я прави почитателка на сериала. Разбира се, очите на Рая отново се пълнят със сълзи като чува това, а аз съм щастлива, че една истинска история я докосва.

Минава 13ч. и с тази жена сме сменили толкова теми, включително лични, че вече не знам кое трябва да спомена тук и кое да запазя за себе си.  Рая ми разказва за това колко харесва био козметиката и как ако не се занимаваше с театър щяла да се насочи към нея.

Имаме си прекрасни билки и невероятни рози тук в България. Който има рози е най- богат. Почти като в „Малкият принц“.

Рая Пеева е талантлива и самоуверена. И има защо. Не обича преструвки, не се страхува да се изправи срещу лицемерието и да го попилее с думи. Бохемската и душа я прави харизматична. Седя срещу нея и вече знам, че след 20 години тя ще е икона на българското кино и театър.

Гледай Рая в Младежки театър, а съвсем скоро и в мюзикъл с едни обичайно заподозрени пичаги 😉 

1
Какви са твоите суперсили?

Интуицията.

2
Често ли се дъниш в любовта?

Надявам се сега да не се издъня.

3
Влюбена ли си?

Да.

4
Какво може да те разплаче?

Истината.

5
За или Против третия шанс?

Третият шанс или третият пол?

6
С кое все още ти е трудно да се примириш?

С посредствеността.

7
Самоиронията е...?

Задължителна.

8
Извинението, което винаги върши работа?

Секс.

9
Топ 3 любими музиканти?

Bjork, Rolling Stones, Radiohead.

10
Парите са…?

Необходими.

11
Трудно се справяш с...?

Със себе си.

12
Изброй три неща, без които не можеш.

Театър, музика, любов.

13
Кой е въпросът, който никога не ти задават? (Отговори на него)

Този.

14
Ако изпълнявахме желания какво ще си пожелаеш?

Да ми дадете златна рибка и тя да ми изпълни желанията.

Коментари

Един отговор за “Рая Пеева”

  1. Петя каза:

    Рая е супер яка! Гледах я в „Петел“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *