Елица Матева – Елма

Елма започва кариерата си съвсем спонтанно и в известна степен случайно, снимайки реклами в Холандия. Хората около нея виждат потенциала ѝ и я окуражават да започне да се занимава професионално с актьорска игра, и ето го резултата днес - "Безкрайната градина".

Както споменахме вече, сме си отделили две седмици посветени на киното. Е, това е последната, така че четете. Киното е обща страст между милиони хора по света, както и между нас трите от Wannabe. Обичаме да посещаваме малките киносалони, да се потапяме в красиви филми, и да ги коментираме след това на по чаша вино. Даже си имаме и наше място – „Дом на киното“ (знам, че сте го чували не един път).

Днес съм тук, за да говоря за филм, който обожавам, а именно „Безкрайната градина“. И друг път съм гледала този филм (на откриването на миналогодишното издание на Cinelibri), и друг път съм писала за него. Определен е като най-красивия български филм, а режисьор е Галин Стоев. Възхитителен е. „Безкрайната градина“ е нежност и красота в едно, които си заслужава да изпиташ многократно. Именно за това отидох на прожекция и тази година.

А днес е денят, в който ви запознавам с една от актрисите в главните роли, Елица Матева – Елма.

Тя е креативна, ексцентрична, артистична, забавна, интелигента и очарователна жена. Познавам я от 2-3 години, но имах възможност да я опозная едва тази година. Тя е човек, който лесно се превъплъщава в различни роли (може би е естествено, имайки предвид професията ѝ) и ги изиграва страхотно.

Първото ми впечатление за нея беше тиха и мистична. След поредица от разговори открихме много общи теми за разговори и интереси. Както сме свикнали да казваме – тя е от нашата порода.

Елма е актриса и модел. Завършила е образованието си в Холандия – Liberal Arts & Sciences с фокус психология, дипломация и креативно писане, и магистър по наука за конфликтите. Казва, че не е учила в НАТФИЗ като повечето ни актьори, но именно това, че е учила психология и е завършила курс по емоционална интелигентност, ѝ помага толкова много в актьорската професия.

След време се мести да живее и работи в Хърватия. Тя и нейни близки приятели създават собствен бизнес в сферата на дигиталния маркетинг. Ако се питате как така жена, която е учила нещо коренно различно е станала актриса, имам отговор и за това. Елма започва кариерата си съвсем спонтанно и в известна степен случайно, снимайки реклами в Холандия. Хората около нея виждат потенциала ѝ и я окуражават да започне да се занимава професионално с актьорство, и ето го резултата днес – „Безкрайната градина“.

Изумително е как през целия филм, тя успява да пренесе всичките си емоции на публиката, имайки предвид, че ролята ѝ там е доста мистична и тиха. И все пак, за да не останете с впечатлението, че е такава и в истинския живот – вижте какво сподели тя с нас за Wannabe. 15 въпроса, 15 отговора. Вие сте…

Thea (@thea.bo)

1
Какви са твоите суперсили?

Хамелеонски, имам много вариации, които са отличителни и автентични.

2
Често ли се дъниш в любовта?

“Дъня“ се разбира се, но съм достатъчно силна и смела да търся автентичната плътна любов, независимо от разочарованията по пътя.

3
Влюбена ли си?

Да.

4
Какво може да те разплаче?

Много неща, но обичам да ме разплакват хубави филми и възхитителни постижения.

5
За или Против третия шанс?

За.

6
С кое все още ти е трудно да се примириш?

С баналното и примитивното.

7
Самоиронията е... ?

Като екзотична подправка, трябва да знаеш къде да я сложиш.

8
Извинението, което винаги върши работа?

Искреното.

9
Обичаш ли люто?

Да, много.

Снимка: Алесандър Станишев

10
Топ 3 любими музиканти?

Варират с времето, в момента топ са ми Animistic beliefs.

11
Трудно се справяш с… ?

Само с еднооки орки.

12
Изброй три неща, без които не можеш.

Развитие, творчество, свързаност.

13
Кой е въпросът, който никога не ти задават? (Отговори на него).

Искаш ли днес да започнеш курс за авиатори? Да, искам веднага.

14
Ако изпълнявахме желания какво ще си пожелаеш?

Да си опитомя кит.

Снимка: Алесандър Станишев

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *